Rozemarijn-pancettagratins
15 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Pureer intussen met de staafmixer de tomaatjes fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de pancetta in 4 minuten knapperig uit.
- Zet de gratins op een schaal. Schep er de tomatenpuree op. Verdeel er de pancetta over en steek in elke gratin een takje rozemarijn.
- Met een takje rozemarijn geef je de gratins eenvoudig een kersttintje.
- Tip: Liever zonder vlees? Vervang de pancetta door krokant gebakken kikkererwten die je kruidt met gemalen komijn, (gerookte-) paprikapoeder en zeezout.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 285 kcal
- 22 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 14 g koolhydraten
- 6 g eiwit
- 3 g vezels
- 1,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen